شرکت تعاونی خدمات گردشگری مهرگان

"مشاوره با ما تضمین سرمایه شماست"

(ثبت 611)

درباره مهرگان

پروژه ها

مراکز فروش و خدماتی

مراکز پذیرایی مراکز اقامتی

تورهای گردشگری

تازه ها

درباره تفرش

بازارچه سوغات

 

Tafresh News :

تازه های تفرش :

 

Oct. - Nov. 2023

آبان 1402

 

 

(سه شنبه 30 آبان)

 

سفیدپوش شدن کوههای تفرش آن هم در روز 30 آبان شهروندان تفرشی را غافلگیر کرد.

  • پیرو پیش بینی هواشناسی از روز دوشنبه 29 آبان بارش باران و وزش باد سرتاسر منطقه استان مرکزی را فراگرفت. همچنان که بارش باران از روز دوشنبه آغاز شد به همراه وزش باد شدید، مردم تفرش در صبح روز سه شنبه 30 آبان با مشاهده کوههای سپیدپوش از برف، غافلگیر شدند. گفتنی است در برخی مناطق تفرش بارش تگرگ گزارش شده.

 

 

 

 

(دوشنبه 29 آبان)

 

پای درد دل اقامتگاه های بومگردی و پیگیری مطالبات بومگردی ها از مجلس و دولت:

  • در نشستی که در تاریخ 25 تا 27 آبان در شهر اردکان و با حضور 250 نفر از صاحبین مشاغل اقامتگاهی و بومگردی برگزار شد یاور عبیری رییس جامعه اقامتگاه های بومگردی ایران در گفتگو با میراث باشی در خصوص مسایل و مشکلات اقامتگاه های بومگردی توضیح داد:

  • سمینارها به صورت دوره یی در استان ها برگزار خواهد شد و از آنها تولید محتواهای صوتی و تصویری و کتاب و جزوات تهیه خواهد شد و در اخنتیار بومگردی ها قرار خواهد گرفت  تا همه بتوانند از اطلاعات آن بهره ببرند.

  • در گذشته بومگردی ها در نمایشگاه های خارجی شرکت نداشتند این در حالی است که بومگردی ها می توانند آداب و رسوم و فرهنگ و معماری و نحوه زندگی بومی ایران را به دیگران معرفی کنند.

  • پیش از نوروز سفری با دکتر شالبافیان به روسیه داشتم و بومگردی ها از سوی آژانس ها و دفاتر خدمات مسافرتی روسی با استقبال جدی مواجه شدند.

  • سفری هم با دو تن از همکاران به زودی به چین خواهیم داشت و پیگیریم تا زین پس مدیران اقامتگاه های بومگردی در کنار آژانس داران در نمایشگاه های گردشگری خارجی در جهت جذب گردشگر حضور فعال داشته باشند.

  • کتاب اقامتگاه های بومگردی منتشر خواهد شد. همچنین موضوع دیگر آموزش است که با چالش جدی روبروست و همچنان مدیران و کارکنان اقامتگاه های بومگردی با آن مواجه هستند.

  • از سویی کتاب قطوری به نام "تاسیسات عمومی" برای همه تاسیسات گردشگری وجود دارد که اصلن متناسب اقامتگاه های بومگردی نیست. ما سرفصل های جدید و کاربردی مختص بومگردی ها را به معاونت گردشگری اعلام کردیم و مقرر شد جزییات آن به اداره آموزش ارسال شود. امیدواریم کتاب پیشین برای مدیران اقامتگاه های بومگردی حذف و این سرفصل ها جایگزین شود.

  • موضوع دیگر دستورالعمل اسنتانداردسازی و ارزیابی خانه های بومگردی است که همکاران نقد جدی به آن داشتند و بیشتر برای هتل ها کاربری داشت تا اقامتگاه های بومگردی.

  • ما به کمک آقای شالبافیان معاون گردشگری کل کشور و اداره نظارت بیش از 40% محتوای این دستورالعمل را تغییر دادیم تا با حالت بومی هماهنگ باشد.

  • یکی دیگر از مشکلات جدی این حوزه مجوز بی حد و حصری بود که در یک دوره یی به نام اقامتگاه بومگردی داده شد و از خانه مسافر تا خانه باغ را دربرمی گرفت این دستورالعمل بخشی از این خلاها را جبران می کند.

  • موضوع مهم بعدی بحث بیمه کارکنان اقامتگاه هاست که دو بار از طرف وزارتخانه به مجلس فرستادیم و متاسفانه تصویب نشد. از نمایندگان انتظار داریم که توجه داشته باشند که بومگردی ها قشر روستایی هستند و مدام شعار می دهیم به روستاها رسیدگی شود تا خالی از سکنه نشوند. چه بهتر که بومگردی ها و فعالان آن مورد توجه قرار بگیرند و یک سری مشوق ها برای آنها در نظر گرفته شود تا در روستاها بمانند.

  • بومگردی ها موتور حرکت روستاها هستند انتظار مشوق بیمه یی از نمایندگان یک درخواست ناچیز است که امیدواریم به زودی از سوی نمایندگان اتفاق بیافتد.

  • از دولت و وزارتخانه انتظار داریم با توجه به این که خیلی از همکارانمان نیازمند وام و تسهیلات هستند اما وقتی وارد چرخه تسهیلات می شوند گاهی تا 6 ماه یا بیشتر طول می کشد تا این فرایند را انجام دهند.

  • همکاران از یک سو وقتی وارد بانک ها می شوند با یک بروکراسی اداری و طولانی مواجه می شوند و از سویی هم مبالغ بسیار ناچیز است آن هم برای توسعه یا تجهیز اقامتگاه آن هم در حالی که بیش از 7 ماه برای دریافت آن در نوبت باشند.

از: میراث باشی

https://instagram.com/miras_bashi

 

 

 

 

(دوشنبه 29 آبان)

 

  • برای نخستین بار اجرای کنسرت رضا صادقی در شهر تفرش.

  • سالن ورزشی امام ـ ساعت 16:30

 

 

 

 

(چهارشنبه 24 آبان)

 

  • مراسم نکوداشتی از خانم دکتر نسرین مصفا در سالن فردوسی واقع در بوستان ورشو خیابان ویلا در تهران برگزار شد.

  • این مراسم به پاس یک عمر تلاش خستگی ناپذیر آموزشی و پژوهشی در حوزه علوم سیاسی، حقوق بین الملل و حقوق بشر و نیز فعالیت های مدنی و انسان دوستانه در زمینه صلح و رفع خشونت، حقوق زنان و کودکان، به همراه رونمایی از مجموعه مقالات خانم دکتر نسرین مصفا از طرف دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار گردید.

  • گفتنی است هنرپیشه سینما علی مصفا پسر عموی ایشان و مرحوم استاد مظاهر مصفا (یکی از بزرگان ادبیات معاصر ایران) عموی خانم دکتر نسرین مصفا هستند.

 

 

 

 

 

(دوشنبه 22 آبان)

کشف سفال هایی از دوره مس و سنگ و نمایان شدن هفت نیایشگاه مهر در ابر موزه تفرش

 

  • باستان‌شناسان از کشفیات خود در ابر موزه فضای باز انسان و زمین تفرش گفتند و به کشف سفال هایی از دوره مس و سنگ، اشکانی و سلجوقی تا نمایان شدن هفت نیایشگاه مهر اشاره داشتند.

  • به گزارش خبرنگار ایلنا، بعد از قرار گرفتن دو غار تاریخی علی خورنده و گاوخور در فهرست آثار ملی در تاریخ  3 مهر 1402 مجوز گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم غار علی خورنده و گاوخور به سرپرستی علی هژبری از کارشناسان پژوهشکده باستان شناسی صادر شد. بعد از بازدید هژبری از این منطقه، تیمی متشکل از باستان‌شناس، مردم‌شناس، زمین‌شناس، گیاه‌شناس، حشره‌شناس، جانورشناس، غارشناس و مستندشناس تشکیل شد.

  • هژبری در شناسایی اولیه، متوجه اهمیت بسیار بالای این منطقه شد لذا با گمانه زنی در بیرون از محوطه به کار خود ادامه داد. نتیجه بررسی و شناسایی این محوطه منجر به کشفیات مهمی از جمله پیدا شدن یک کتیبه یونانی، گورستان اشکانی و محوطه استقراری شد. این کشفیات با مستقر شدن تیم غارنوردی به سرپرستی حبیبه نوروزی  به منظور تهیه پلان غارها ادامه یافت که منجر به کشف دو طبقه دیگر  در داخل غار علی خورنده شد که مجموع غارهای کشف شده به هفت عدد رسید.

  • با توجه به سفال های کشف شده از دوره مس و سنگ تا دوره اشکانی و سلجوقی و کشف سکه دوره ایلخانی اطلاعات مهمی به دست آمد. نتیجه بسیار مهمی که منجر به کشف هفت نیایشگاه مهری شد. باتوجه به اهمیت این کشف تاریخی از فریدون بیگلری (معاون موزه ملی ایران) دعوت به عمل آمد تا از منطقه بازدید نماید. بررسی‌های میدانی بیگلری از اطراف این منطقه و مناطق دیگر ابزارهای سنگی از دوره پارینه سنگی میانه کشف و اطلاعت بسیار زیادی به دست آمد.

  • با توجه به اهمیت این کشفیات مجددا بیگلری به همراه سونیا شیدرنگ از اساتید باستان‌شناسی دانشگاه بهشتی به منطقه اعزام شدند و توانستند یک محوطه پارینه سنگی میانه را کشف کنند.

  • در فاز نخست پروژه باستان‌شناسی تعیین عرصه و پیشنهاد حریم غارهای گاوخور در استان مرکزی، کمال طاهری (کارشناس زمین شناسی و متخصص کارست) در بازدید این غارها تصریح کرد: تفرش می‌تواند قطب گردشگری زمین شناسی استان مرکزی و از جاذبه‌های کم نظیر برای توسعه دانش علوم زمینی در ایران باشد.

  • این زمین شناس با اشاره به دالان کارستی غار گاوخور که در آن گسل و توسعه انحلال شکل گرفته، از آن به نام کانیون یا دره زیر زمینی تفرش یاد کرد.

  • نماینده انجمن زمین‌شناسی ایران، وجود جاذبه‌های باستان‌شناسی و مردم‌شناسی تفرش را سرزمیی ایده‌آل برای انواع بررسی‌های زمین باستان‌شناسی و میراث زمین دانست که با ایجاد زیرساخت‌های گردشگری و صیانت از میراث طبیعی غار و کارست و به ویژه تعیین حریم حفاظتی غارهای منطقه برای جلوگیری از هرگونه دستکاری غیر اصولی انسانی و توسعه ناپایدار می‌توان یک مسیر زمین‌شناسی گردشگری- باستان‌شناسی و مردم‌شناسی دلچسب را طراحی و اجرا کرد. آنچه که طاهری از آن به عنوان ابر موزه فضای باز انسان و زمین تفرش یاد کرد.

  • در ادامه این پروژه، مستندنگاری همراه با سنجش از دور غارهای باستانی علی خورنده و گاوخور توسط محمدرضا رکنی انجام شد. او عنوان داشت: غارهای باستانی علی خورنده و گاوخور دارای دالان‌های بسیار بزرگ و پهناوری هستند که تا اعماق کوه امتداد یافته‌اند.

  • مستندنگاری به روش فتوگرامتری از هر دو غار انجام شد که نتایج ارزشمندی همراه داشت اجرای این برنامه با عکسبرداری دقیق از فضاهای غارها همراه بود که با ثبت بیش از هزار تصویر مدل سه بعدی آنها تهیه شد.

  •  گلفام شریفی (عضو هیات علمی پژوهشکده مردم‌شناسی) که در این پروژه حضور داشت و به تحقیقات میدانی در خصوص دانش بومی مردم منطقه پرداخت، گفت: این تحقیقات این امکان را بوجود آورد تا اطلاعاتی دقیق و جامع تراز موضوع و سایت باستانی مورد مطالعه به دست آید. در این مشارکت بینارشته‌ای؛ عضو هیات علمی پژوهشکده مردم‌شناسی همراه با پژهشگران پژوهشکده باستان‌شناسی  به محل غارهای علی خورنده و گاوخور اعزام و به تحقیقات میدانی پرداخت.

  • شریفی با روش مشاهده و مصاحبه‌های میدانی، دانش بومی مردم منطقه در مورد این دوغار و آیین‌های مربوط به مکان‌های نزدیک به غارها نظیر مغاره تخت حسن عسگری و طاق شاق حسین و نظام مربوط به آن‌ها را در این مرحله از پژوهش گردآوری کرد.

  • در گام بعدی و در ادامه این پروژه این غارها به همت غارنوردان باشگاه غارنوردی اوج اراک نقشه‌برداری شد. این هیئت به سرپرستی حبیبه نوروزی با همکاری سعید فتحعلی و قاسم عیسی آبادی در نیمه اول مهرماه ۱۴۰۲ با حضور در این غارها اقدام به نقشه‌برداری نمود. در جریان این پروژه غارنوردان با عبور از معابر تنگ و باریک و صعود و فرود از قسمت‌های مختلف غار به برداشت اطلاعات پرداختند که این مهم با حمایت و پشتیبانی تیم فنی، حمصی و طاعتی صورت گرفت. در این راستا حسین موسی رضا به تهیه عکس از فضای غار و تخریب‌های صورت گرفته توسط افراد نا آگاه پرداخت. نقشه‌برداری در این پروژه از آن جهت حائز اهمیت است که با تلفیق آن با غارشناسی و مشخص کردن اسپلوتم‌های خاص هر غار و تعیین محل زندگی جانوران غارزی، اهمیت حفاظت از این غارها به خوبی نمایان می‌شود و در کنار شواهد باستان‌شناختی، در راستای درک بهتر این غار به پژوهشگران کمک می‌کند.

  • باستان‌شناسان معتقد هستند؛ این کشفیات به اندازه‌ای اهمیت دارد که این منطقه در آینده در لیست موقت یونسکو قرار خواهد گرفت.

  • از دیگر اتفاقات بسیار مهم این پروژه همکاری خودجوش مردم منطقه، هیئت کوهنوردی، فعالین میراث‌فرهنگی و مسئولین شهرستان از فرماندار گرفته تا معاونان، دهیار و.... است. امید است تا مسئولین شهرستان تفرش از این فرصت طلایی در پیشبرد اهداف گردشگری و رونق بخشیدن به اقتصاد شهرستان تفرش گام مؤثری را بردارند.

خبرگزاری ایلنا

https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1414274

 

 

 

 

(پنج شنبه 18 آبان)

  • در پی کاوش باستان شناسی در منطقه دیواره خشه و غارهای تفرش، استاد دکتر هژبری نخستین گزارش پایان دوره خود را در یک همایش همگانی به آگاهی مردم تفرش رساند.

  • این همایش که در سالن آمفی تیاتر پروفسور حسابی برگزار گردید در عین تخصصی و علمی بودن ولی مورد استقبال شهروندان قرار گرفت و از ساعت 16 تا 18 ادامه داشت.

  • مهندس سعید حیدری که عضو این تیم کاوش بود ضمن معرفی استاد هژبری و اعضای تیم کاوش، از کلیه علاقه مندان و شهروندانی که برای این پروژه کمک و همکاری نمودند تشکر و سپاسگزاری کرد.

  • استاد علی هژبری که دارای سابقه فراوان در زمینه کاوش های باستان شناسی در سطح کشور هستند ضمن ابراز خشنودی از نتایج این کاوش و سپاسگزاری از مردم تفرش، یافته های این کاوش را بسیار ارزشمند حتا در سطح جهانی دانست. وی اعلام کرد در این بررسی ها از متخصصین در زمینه های مردم شناسی ـ زمین شناسی ـ دیرینه شناسی ـ جانورشناسی و... کمک گرفته شده.

  • وی ادامه داد این فصل از کاوش در منطقه غارهای تفرش پایان یافته ولی برای اثبات فرضیات و انتشار دانسته ها و معرفی آنها جهت فعالیت های گردشگری و... هنوز کاوش می بایست ادامه یابد.

 

 

 

 

برگزاری جشنواره روستایی انار در روستای فرسمانه (26 آبان)

  • پس از برگزاری جشنواره های روستایی آیین های محلی در روستای کبوران ـ جشنواره توت در روستای خانک ـ جشنواره انگور در روستای شهراب ـ جشنواره گردو در روستای تاد ـ جشنواره عسل در شهر تفرش و جشنواره نان محلی و سنجد در روستای الویجان، این هفتمین جشنواره روستایی ست که در سال جاری برگزار می شود. میزبان و مجری این جشنواره دهیاری و شورای روستای فرسمانه و مدیریت ترویج و جهاد کشاورزی شهرستان تفرش می باشند.

 

 

 

آرشیو اخبار تفرش

 

 

 

   09100836421

  info@mehregan-tafresh.com

   mehregan_tafresh

   09126851642

  استان مرکزی ـ تفرش ـ میدان معلم

          ـ خیابان فیاضبخش ـ پلاک 63

 

 

اخبار تفرش

تازه های تفرش

خبر تفرش

خبرهای تفرش

شرکت تعاونی خدمات گردشگری مهرگان تفرش

(شماره ثبت 611)

 

 

هر گونه استفاده از متن و عکس های این سایت فقط با درج منبع مجاز می باشد.

May 2023 All rights reserved for MEHREGAN Co. - web design: Tirajeh Tafresh-Iran