شرکت تعاونی خدمات گردشگری مهرگان

"مشاوره با ما تضمین سرمایه شماست"

(ثبت 611)

درباره مهرگان

پروژه ها

مراکز فروش و خدماتی

مراکز پذیرایی مراکز اقامتی

تورهای گردشگری

تازه ها

درباره تفرش

بازارچه سوغات

 

Tafresh News :

تازه های تفرش :

 

Nov. - Dec. 2023

آذر 1402

 

 

 

 

(پنج شنبه 30 آذر)

نخستین جشنواره ملی خوان پارسی با حمایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد.

  • نخستین جشنواره ملی خوان پارسی با هدف احیای غذاهای فراموش شده و مهارت افزایی گردشگری خوراک به همت شتابدهنده فاخربوم و بنیاد توسعه کسب و کار دانشگاه علم و فرهنگ با همکاری پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، انجمن علمی گردشگری ایران، پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، اتحادیه علمی و دانشجویی هتلداری و گردشگری ایران و باغ ایرو برگزارشد.

  • به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، مهدیه بد معاون فناوری و کاربردی‌سازی پژوهشگاه برگزاری این جشنواره را به نوعی پژوهش در فرهنگ غنی غذاهای فراموش شده ایران دانست و تصریح ‌کرد: برگزاری این قبیل رویدادها را گامی سازنده در راستای ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای اصیل و سنتی ایران به ویژه در سفر و گردشگری به نقاط مختلف ایران است.

  • فرناز نیک‌خواه دانشجو دکتری گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ و دبیر علمی جشنواره گفت: این جشنواره همزمان با هفته پژوهش و فناوری با حضور چهره‌ها و استعدادهای برتر آشپزی، اندیشمندان دانشگاهی و کارآفرینان صنایع غذایی ایران در سه بخش نشست‌های علمی، کارگاه‌های مهارت افزایی و مسابقه غذاهای فراموش شده و سنتی شامل هجده اثر در محل مجموعه آموزشی، فرهنگی و تفریحی ایرو برگزار شد.

  • او با قدردانی از حمایت‌های انجمن علمی گردشگری ایران و معاونت فناوری و کاربردی‌سازی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری همچنین میزبانی شایسته باغ ایرو تصریح‌ کرد: هدف ما در کمیته علمی جشنواره ملی خوان پارسی تغییر رویکرد و برندینگ گردشگری خوراک ایران است و حقیقتا کشور ما در این حوزه دارای ظرفیت‌های فراوان و خاصی است که اگر به آن از دیدگاه علمی توجه کنیم می تواند سازنده و رشدی چشمگیر را شاهد باشیم.

  • سعید هاشمی رئیس انجمن علمی گردشگری ایران نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه گردشگری ایران می‌تواند درخشان‌تر در عرصه بین‌المللی عمل کند افزود: یکی از حوزه‌هایی که در گردشگری از آن غافل مانده‌ایم میراث غنی خوراک و نوشیدنی ایران است، هرچند که برخی اقدامات موثر از سوی نهادهای متولی و بخش خصوصی صورت گرفته اما ظرفیت‌های ایران در این حوزه بیش از این است.

  • وی با اشاره به این که جشنواره ملی خوان پارسی در دوره نخست ظرفیت های خوبی را فعال کرده گفت: باید تلاش کرد این جشنواره به صورت فصلی در موضوعات مرتبط با صنعت غذا و نوشیدنی و نقشی که در اکوسیستم گردشگری ایجاد می کنند برگزار شود.

  • فاطمی مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز طی سخنانی موضوع گردشگری خوراک را حائز اهمیت خواند و گفت: گردشگری خوراک در کشور ما چند سالی است که اهمیت بالایی پیدا کرده و ما نیز در این وزارتخانه تلاش می‌کنیم با شناسایی ظرفیت‌ها در این حوزه با کمک بخش خصوصی اقدامات موثری را انجام دهیم. او با اشاره به این موضوع که در این جشنواره نیز حرکت بسیار خوبی صورت گرفته است، از سیاستگذاران و مجری برگزاری رویداد قدردانی کرد.

  • معصومه حسین مردی مدیرعامل باغ ایرو و دبیر اجرایی جشنواره نیز با اشاره به اهداف برگزاری این رویداد و ظرفیت های باغ ایرو در موضوع صنایع دستی و گردشگری گفت: از حمایت‌های صورت گرفته از سوی نهادهای متولی در این جشنواره تشکر و ابراز امیدواری کرد دوره‌های بعدی خوان پارسی جذاب‌تر و در سطح بالاتری برگزار شود.

برگرفته از:

پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

https://richt.ir/fa/web/richt/w/91

 

 

 

 

(پنج شنبه 23 آذر)

نتایج کاوش در غار هستیجان دلیجان و کشف قلم و چرم نوشته ساسانی

  • به گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، محمدرضا نعمتی سرپرست فصل اول کاوش‌های باستان‌شناسی در غار هستیجان از توابع شهرستان دلیجان این مطلب را در پنل تخصصی نشست «میراث در خطر ایران، در پرتو اسناد نوشتاری و مدارک نویافته از غار هستیجان استان مرکزی» که به ریاست داریوش اکبرزاده عضو هیأت علمی پژوهشگاه و سجاد علی بیگی رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی برگزار شد مطرح کرد.

  • او با اشاره به یافته‌های اخیر و آنچه در طول سال ها از این غار به غارت رفته است، افزود: طبق صحبت هایی که با افراد مختلف در طول مدت کاوش داشتم دریافتم این یافته‌ها بخش کوچکی از اسنادی است که به خارج از کشور رفته است و حتی برخی می‌گفتند که اسناد غار را با گونی برده‌اند و در کاشان به فروش رساندند که این اقدامات بیشتر در دهه های پنجاه تا هفتاد انجام شده.

  • این باستان‌شناس افزود: این غار در حدود هفتاد سال گذشته بارها مورد دستبرد حفاران غیرمجاز قرار گرفته و بسیاری از چرم نوشته‌های آن به خط پهلوی ساسانی غارت شده، تعداد زیادی از این چرم نوشته‌ها در دانشگاه‌های آمریکا و آلمان، مجموعه‌های خصوصی و محلی‌ها است و متاسفانه این غار در فهرست آثار ملی ایران به ثبت نرسیده است!

  • نعمتی از میان یافته‌های مهم این غار به مقدار زیادی پارچه، چرم و پوست، ابزارهای چوبی، گل مهرهایی از جنس گل و بره موم با اثر مهرهایی به شکل‌های مختلف و گل مهرهای قالبی همراه با بند چرمی و نخی، مقدار زیادی استخوان حیوانی و قطعات سفال اشاره کرد و افزود: تعدادی کیسه‌های کوچک دربسته با دانه‌های گیاهی، بقایای آستین لباس در رنگ‌های مختلف، پارچه‌های سه لایه با پشم شبیه به کاپشن‌های امروزی، پارچه‌های آبی رنگ با دوخت، ریسمان‌های حصیری، ابزارهای چوبی نظیر درفش مخصوص دوخت و دوز چرم، درپوش‌های چرمی، قطعه چرم نوشته و... از این غار به دست آمده است.

  • این باستان‌شناس اظهار کرد: مهمترین شیء کشف شده در این کاوش، قلمی است هزار و چهارصد ساله از جنس نی که هنوز بقایای مرکب بر روی آن وجود دارد و با آن کیتبه‌های پهلوی ساسانی بر روی چرم کتابت می‌شده است.

  • او افزود: علاوه بر آن در این کاوش پلمب سربی به شکل یک حیوان که پارچه به آن متصل است کشف شد که تاریخ استفاده از پلمب سربی را به هزار و چهارصد سال عقب می‌برد. براساس یافته‌های کاوش و اسنادی که از این غار به غارت رفته، آثار مکشوفه مربوط به اواخر دوره ساسانی و اوایل اسلام بوده و پس از متروک شدن غار احتمالا در دوره ایلخانی تبدیل به محلی برای نگهداری حیواناتی همچون بز و گوسفند شده است.

  • در پایان این پرسش به وجود می آید که این غار تاریخی با وجود این همه آثار که به راحتی حفاران غیرمجاز در آن فعالیت می کردند و آثار باارزش را تخریب و به تاراج برده اند، چرا از طرف اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی به ثبت تاریخی نرسیده است؟!

برگرفته از سایت میراث آریا:

B2n.ir/f30876

 

 

 

(پنج شنبه 16 آذر)

3 اثر باارزش ایرانی ثبت جهانی شد!

  • پرونده افطار و سنت های فرهنگی و اجتماعی آن، برای ثیت در فهرست میراث ناملموس جهانی به همراه کشورهای آذربایجان، ترکیه و ازبکستان در هجدهمین جلسه کمیته بین دولتی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس بررسی شد و به ثبت جهانی رسید.

  • جشن سده به عنوان بیست و چهارمین عنصر میراث فرهنگی ناملموس ایران با همکاری و مشارکت کشور تاجیکستان به ثبت جهانی رسید. جشن سده جشنی ایرانی است که در آغاز شامگاه 10 بهمن هر ساله برگزار می شود. این جشن بیش از هزاران سال قدمت دارد (از زمان پیدایش آتش) و از کهن ترین جشن های ایرانی و جهانی به شمار می رود. ایرانیان از زمان قدیم این اعتقاد را داشتند که پس از گذشتن 40 روز از آغاز فصل زمستان (چله بزرگ)، از این پس، زمین شروع به گرم شدن می کند و پس از گذر از چله کوچک به استقبال فصل بهار می روند.

  • هنر تذهیب به عنوان بیست و دومین عنصر میراث فرهنگی ناملموس ایران با همکاری و مشارکت کشورهای ترکیه، آذربایجان، ازبکستان و تاجیکستان به ثبت جهانی رسید. پیشینه این هنر و خاستگاه آن به دوران ساسانیان بازمی گردد و نمونه های آغازین این هنر در کتاب ارژنگ مانی بوده و در آن دوران به نام هنر "زرنگاری" نامیده میشده زیرا در این هنر از محلول های آب طلا و سایر رنگ ها و محلول های براق کننده استفاده میشده. تذهیب دارای سبک های گوناگونی بوده به نام های: سلجوقی ـ ایلخانی ـ تیموری ـ شیراز ـ صفوی و قاجار.

     

 

 

 

 

(چهارشنبه 15 آذر)

برگزاری همایش ملی جامع گردشگری سلامت در 2 تا 4 اسفند سال جاری

 

  • رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب جزئیات اولین همایش ملی جامع گردشگری سلامت را تشریح کرد.

  • به گزارش ایسنا، محمد نریمانی راد از برگزاری اولین همایش ملی جامع گردشگری سلامت توسط این دانشگاه خبر داد و گفت: از آنجا که گردشگری سلامت یکی از حوزه‏‌های مهم و درآمدزا در توسعه صنعت گردشگری است و با توجه به این که ایران یکی از قطب‏‌های پزشکی در خاورمیانه به شمار می‌آید، این کشور با دارا بودن جاذبه ‏‌های طبیعی، گردشگری و همچنین توانمندی‏‌های پزشکی و درمانی خود توانسته است بستر مناسبی را برای گردشگری سلامت فراهم آورد.

  • وی در ادامه افزود: ایجاد سایت عظیم سلامت در گردشگری و رسیدن به توسعه پایدار نیازمند مطالعات پژوهشی و کاربردی است.

  • نریمانی راد با اشاره به نیاز مبرم کشور به گسترش بیش از پیش صنعت گردشگری اظهار کرد: با وجود ظرفیت‏‌های علمی و وجود منابع انسانی متخصص در زمینه ‏‌های مختلف پزشکی و درمانی و همچنین وجود مکان ‏‌های تندرستی از جمله چشمه‏‌های آب‏‌ معدنی، نمکزارها، شنزارها و از طرفی کمرنگ بودن پژوهش‏‌های کاربردی در این زمینه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب را بر آن داشت تا اولین همایش ملی جامع گردشگری سلامت را برگزار کند.

  • رئیس واحد تهران غرب با بیان اینکه 20 دی 1402 آخرین مهلت ارسال مقالات برای این همایش است اظهار کرد: این همایش در دو محور اصلی گردشگری پزشکی و گردشگری تندرستی و چندین زیرمحور فرعی از 2 تا 4 اسفند دارای مجوز ISC و با همکاری و مشارکت وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور در سالن همایش‏‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار می‌شود.

  • وی در پایان گفت: دبیر خانه دائمی این همایش در ساختمان ستادی دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب و شماره تماس (۲۶۳۵۰۹۵۴-۰۲۱) برقرار است و سامانه اینترنتی آن به آدرس: ncht.wtiau.ac.ir در دسترس پژوهشگران و علاقمندان می‌باشد.

 

 

 

 

(یک شنبه 12 آذر)

زادروز مهربان ترین بانو دکتر ژاله آموزگار خادم بزرگ در زبان و ادبیات زبان های باستانی

  • خانم دکتر ژاله آموزگار، آموزگار آموزه های کهن، در 12 آذر سال 1318 در خوی زاده شد. دکترای خود را در دانشگاه سوربن فرانسه زیر نظر پیر ژان دومناش، خاورشناس فرانسوی دریافت کرد و از سال 1349 به استخدام دانشگاه تهران درآمد. بزرگ بانوی مطالعات ایران باستان، طی سال ها فعالیت علمی و پژوهشی خود، مقالات و کتب زیادی پدید آورد. در سال 1395 مفتخر به دریافت نشان لژیون دونور از وزارت فرهنگ فرانسه و جایزه سرو ایرانی در زمینه میراث فرهنگی شد. او همچنین جایزه "یک عمر تلاش ممتاز" را نیز از انجمن بین المللی مطالعات ایرانی دریافت نموده و در سال 1385 با بالاترین درجه استادی بازنشسته شد. شمار زیادی از اساتید تاریخ و فرهنگ ایران زمین از جمله شاگردان ایشان هستند.

  • دکتر آموزگار عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی ـ عضو شورای عالی علمی مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی ـ عضو هیات مشورتی انجمن ایران شناسی فرانسه در ایران و عضو هیات تحریریه شماری از مجلات مهم حوزه ایران شناسی در ایران و خارج می باشد.

  • برخی از آثار نگارش، گردآوری و ترجمه باارزش استاد آموزگار شامل: ارداویراف نامه ـ یادگار زریران ـ شناخت اساطیر ایران ـ تاریخ اساطیری ایران ـ تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام ـ ایران باستان ـ اسطوره زندگی زرتشت ـ مینوی خرد و...

 

 

 

 

(پنج شنبه 9 آذر)

خبرگزاری های مهرنیوز ـ صاحب خبران ـ ایسنا و روزنامه تفاهم از نگرانی ها درباره تخریب گندم کوه تفرش نوشتند.

  • ایجاد راه دسترسی به منطقه باستانی در گندم کوه تفرش درحالی مصوب شده که هنوز این کوه باستانی نه تنها کاوش و تعیین عرصه و حریم نشده بلکه دست یافتن سودجویان به این آثار نیز راحت شده است.

  • خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ گندم کوه در واقع یکی از کوه‌های باستانی و مهم در شهرستان تفرش است که به آن دماوند کوچک هم می‌گویند. این کوه به عنوان اثر ملی روز ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ به ثبت ملی رسید. آثار به جا مانده تاریخی مانند سنگ نگاره‌های تاریخی در دامنه و بالای کوه وجود دارد و از سال‌ها پیش چشم انداز زیبایی را برای شهرستان تفرش داشته است.

  • بالای این کوه یک قلعه تاریخی متعلق به دوره ساسانی و در دل دامنه و بالای آن به گفته برخی باستان‌شناسان و پژوهشگران حوزه سنگ‌نگاره همچون دکتر محمد ناصری فرد و علی نورالهی سنگ‌نگاره‌هایی وجود دارد.

  • مسعودی از کارشناسان میراث فرهنگی و گردشگری تفرش در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: یکی از شاهکارهای زمین شناسی در اینجا قرار دارد که در خودش چند اثر تاریخی چند هزارساله جای داده است.

  • مسعودی در ادامه می‌گوید: این کوه مخروطی شکل روی گسل قرار گرفته است. تمام خط گسل دیگر چین خوردگی دارد اما این کوه به صورت مخروطی و ۳۶۰ درجه است و یکی از عجایب زمین شناسی است. همچنین نوک این قله، استخر آبی است که در گذشته به وسیله تنبوشه‌های سفالی که هنوز آثارش هست، از پایین به بالا می‌آوردند.

  • وی به نقوش بز در صخره های سنگی اشاره می کند و می گوید: سنگ نگاره های 3000 تا 5000 ساله در این کوه وجود دارد. آثار تاریخی دیگر آن هنوز هیچکدام کاوش نشده است. در این شرایط داربست های فلزی که نمای بدنه و منظر کوه را تخریب می کند ایجاد شده تا مردم از آن بالا بروند. ما نمی دانیم چرا باید مردم را به بالا رفتن از این پله ها تشویق کنند، در حالی که هنوز کاوش نشده، امکانات مناسبی آن جا نیست و حفاظتی از این آثار انجام نمی گیرد.

  • مسعودی از طرحی خبر می‌دهد که به نام طرح «هزار پله» مصوب شده و به تأیید اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی نیز رسیده است و موجب شده پله‌های زیادی روی این کوه ایجاد شود تا مردم بتوانند از آن بالا رفته و به سنگ نگاره‌ها و آثار تاریخی دست پیدا کنند.
    این در حالی است که هنوز عرصه و حریمی برای این اثر تاریخی مشخص نشده یا اگر انجام شده اطلاع رسانی نشده است. از طرفی فعالان حوزه میراث فرهنگی می‌گویند قرار است بالای کوه درختکاری و آبنما جهت تفریح مردم ایجاد شود. اگر این اقدام انجام شود خلاف قانون خواهد بود چون اول باید عرصه و حریمی برای گندم کوه و آثارش مشخص می‌شد.
    سعید حیدری از باستان شناسان تفرش به خبرنگار مهر می‌گوید: اگر در دامنه کوه اثر تاریخی وجود داشته باشد باید و عرصه و حریم آن هم مشخص باشد بعد هر فعالیت دیگری انجام گیرد. با توجه به اینکه هنوز عرصه و حریمی تعیین و مصوب نشده این کار غیر اصولی و غیر قانونی است. مگر مسئولان میراث فرهنگی استان مرکزی به قوانین آشنا نیستند. چطور بدون تعیین عرصه و حریم طرح را مصوب کردند.

  • طبق روایت های قدیمی در دل کوه قبرهایی وجود دارد و حفاران غیرمجاز دست درازی هایی به این قبور حتا در 150 سال پیش داشته اند و باز این شبهه وجود دارد که شاید آثار تاریخی دیگری در دل کوه وجود داشته باشد. از طرفی هیچ امکاناتی برای مردم در بالای کوه تعبیه نشده است تا اگر کسی دچار مشکل شد به او در این ارتفاع دسترسی پیدا کرد.

  • موضوع مهم دیگر این است که اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی یا حتی تفرش نیروی کافی برای حفاظت از این آثار تاریخی ندارند بنابراین چرا باید راه برای دسترسی آسان سودجویان به این منطقه ایجاد شود.
    فعالان گردشگری و میراث فرهنگی تفرش درصدد هستند تا مدیران استانی را متقاعد کنند این مصوبه لغو و پله‌های فلزی نیز جمع آوری شود.

لینک خبر:

http://B2n.ir/t42753

 

 

 

(چهارشنبه 8 آذر)

تیم والیبال بانوان تفرش از گروه لیگ 2 با پیروزی 3 بر 1 مقابل تیم آروند بابل به مرحله پایانی مسابقات کشوری صعود کرد.

  • تیم والیبال بانوان گروه صنعتی کبیر تفرش با کسب 7 پیروزی از 10 مسابقه و قرار گرفتن در جایگاه دوم گروه خود، همراه تیم سنگ آهن بافق یزد به دور نهایی مسابقات لیگ 2 والیبال بانوان کشور صعود کرد. دور نهایی این مسابقات از اواخر آذر در شهر اصفهان برگزار خواهد شد.

  • همچنین در ماه گذشته دومین همایش سالانه باشگاه فرهنگی ورزشی گروه صنعتی کبیر تفرش در سالن آمفی تیاتر کاریابی با حضور مقامات شهرستانی و استانی برگزار گردید.

  • در این همایش دکتر بیاتی (نماینده مجلس) ـ مهندس وحید کبیری (مدیرعامل کارخانجات گروه صنعتی کبیر) ـ اتابکی (فرماندار شهرستان تفرش) ـ عزیز محمدی (رییس هیات والیبال استان مرکزی) ـ برخی روسای ادارات تفرش و اعضای هیات والیبال استان و جمعی از روسای هیات های ورزشی تفرش و پیشکسوتان و علاقه مندان حضور داشتند.

  • این پیروزی به دست نمی آمد مگر با کمک و پشتیبانی مالی و کوشش جوانان و مربیان و بازیکنان علاقه مند به این ورزش که نتیجه آن افتخاری است برای شهر تفرش. جا دارد از کلیه کسانی که باعث این پیروزی شدند سپاسگزاری ویژه بشود (هرچند فقط پیروزی مهم نیست و ادامه این فعالیت برای جوانان این شهر مهم است). سپاسگزاری می کنیم از مهندس وحید کبیری و پسرشان کسرا و سرمربی استان خانم سمیه رسول ـ رییس هیات تفرش روح اله عتیقی و مربیان خانم مژده علی نقیان و رقیه خلج. باشد که این حمایت ها از دیگر هیات های ورزشی هم صورت گیرد و پایدار باشد.

برگرفته از:

https://instagram.com/k.i.g_sport

https://instagram.com/r.khalaj.fivb

 

 

 

 

 

 (سه شنبه 7 آذر)

خبرگزاری میراث فرهنگی "میراث باشی" از گندم کوه تفرش نوشت

  • اقدام عجیب و بی ثمر مسوولان تفرش ـ پله پله تا نابودی سنگ نگاره های گندم کوه

  • در حالی که گندم کوه دارای شواهد تاریخی و باستانی بسیاری در نوک قله و دامنه کوه است، مسوولان تفرش در اقدامی عجیب شروع به پله گذاری آهنی در دل کوه کرده اند تا دسترسی مردم به نوک کوه را تسهیل کنند آن هم کوهی که نه تعیین عرصه و حریم شده نه کاوش باستان شناسی.

  • به گزارش میراث باشی پیشتر هم بخش اعظم سنگ نگاره های این شهر در منطقه دیگری با احداث یک کارخانه دستخوش آسیب شده و اکنون میراث بانان نگرانند آخرین شواهد سنگ نگاره های تفرش با این طرح برای همیشه نابود شود!

  • اجرای این طرح با پرسش های جدی روبه روست نخست آن که هزینه چنین طرحی چقدر است؟ و با توجه به کدام اولویت شهری؟ و بر اساس کدام طرح مصوب و بر اساس کدام اولویت محیط زیستی و میراث فرهنگی؟ تفرشی که فاقد هتل و اقامتگاه کافی برای حضور گردشگران است چرا باید چنین طرح پرهزینه ای را اجرا کند؟

  • دوم اگر فردی حین بالا رفتن از پله ها دچار آسیب شد چه امکانات امداد و نجاتی در تفرش وجود دارد که بتوان این بحران را مدیریت کرد و او را نجات داد؟

  • سعید حیدری باستان شناس می گوید گندم کوه در سال 94 به ثبت ملی رسید. بالای این کوه قلعه ای تاریخی متعلق به دوره ساسانی و در دل دامنه و بالای آن به گفته برخی باستان شناسان پژوهشگر حوزه سنگ نگاره همچون دکتر محمد ناصری فرد و علی نوراللهی سنگ نگاره هایی وجود.

  • تفرشی ها این کوه را با نام "دماوند کوچک" می شناسند و سالیان سال این کوه چشم انداز بسیار زیبایی برای اهالی شهر بوده.

  • با توجه به این که هنوز عرصه و حریم کوه تعیین و مصوب نشده هر اقدامی در این زمینه غیر اصولی و غیر قانونی است و عملن منظر فرهنگی و طبیعی کوه از بین می رود. مسوولان میراث فرهنگی استان مرکزی چطور بدون تعیین عرصه و حریم طرح را مصوب کرده اند؟!

  • طبق روایت های قدیمی در دل دامنه کوه قبرهایی وجود دارد و حفاران غيرمجاز حتا 100 تا 150 سال پیش دست درازی هایی به این قبور داشته اند.

  • و باز این شبهه وجود دارد که شاید آثار تاریخی دیگری در دل کوه داشته باشد بنابراین باید تعیین عرصه و حریم صورت بگیرد. پیشتر در قلعه دختر ساوه چنین طرحی را اجرا کردند و بازتاب و نتیجه آن چیزی جز تخریب آثار و حفاری غیرمجاز به همراه نداشت.

  • بهرام مسعودی پژوهشگر تفرش و فعال گردشگری و میراث فرهنگی هم می گوید: "در نیمه بالایی صخره های کوه سنگ نگاره هایی با تصاویر بز کوهی متعلق به سه هزار تا پنج هزار سال پیش مشهود است و روی قله کوه آثاری از دوره مادها و آتشکده زرتشتیان که هنوز کاوش نشده است."

  • کمی که در طول زمان جلوتر بیاییم در این کوه، خانه هایی شبیه خانه های دوره اسماعیله داریم که به دلیل موقعیت استراتژیک به خوبی با قله «دو برادران" و قلعه «طوس» در ارتباط بوده است.

  • اما چند صباحی است متاسفانه با داربست های فلزی که هیچ هارمونی با محیط ندارد نمای منظری این اثر را مخدوش می کنند و قرار است پله هایی در دل کوه تعبیه شود. اصلن چرا مردم باید بالای کوه بروند؟ آن هم وقتی هنوز یک گزارش باستان شناسی یا مرمتی بیرون نیامده و برای آن کاری نشده؟ چرا باید مردم را به سمت آن سوق داد؟ ما نگرانیم این پروژه بدون مطالعه و فکر کارشناسی سبب دسترسی سهلتر به آثار و شواهد تاریخی شود و درصد تخریب آنها را افزایش دهد.

  • به گزارش میراث باشی؛ «مرتضی سیفی فمی تفرشی در کتاب "سیری کوتاه در جغرافیای تاریخی تفرش و آشتیان" در خصوص گندم کوه نوشته است: "در سمت شمالی شهر تفرش از خاور (شرق) به باختر (غرب) بزکش کوه کی و کوه پنرو تپه گبرها گردنه خرازان، گندم کوه و... گرم آسمان قرار دارند. منظره گندم کوه و گرم آسمان که در فاصله ای نه چندان دور از هم واقعند خَرمَن گاهی را مجسم می سازد که در آن گندم کوه به منزله کوه یا توده گندم عظیم و گرم آسمان به صورت «کوجل» یا «کوژل" یعنی خوشه های گندم درست کوبیده نشده که هنوز دانه های گندم در آن باقی است می ماند...

  • گندم کوه که در شمال خلچال واقع شده از دیرباز مورد توجه باستان شناسان قرار گرفته و حتی در آن حفریاتی به عمل آمده است. بر فراز گندم کوه که صفه مانند بوده و مسطح است آثار یک قلعه کهن هنوز باقی است و جالبتر این که ساکنان قدیمی قلعه با بهره گیری از اصل فیزیکی ظروف مرتبط با استفاده از تنبوشه های سفالین که در اصطلاح محلی «گنگ» نامیده شده آب مصرفی قلعه نشینان را از محلی به نام "لشکرگاه" به داخل قلعه برده اند.

  • برداشت ما این است که لشکرگاه در روزگاران خیلی پیش شاید در دوره ساسانیان جایگاه پرورش و نگاهداشتن اسب پادشاهان بوده و نگهبانان لشکرگاه در دژ گندم کوه مستقر بوده اند.

برگرفته از:

https://instagram.com/miras_bashi

 

 

 

 

 

 

 (دوشنبه 6 آذر)

نمایشگاه دستاوردهای فراورده های گیاهی دارویی در دانشگاه تفرش

  • در نمایشگاه محصولات گیاهی که در روزهای یکشنبه و دوشنبه 5 و 6 آذر در دانشگاه تفرش برگزار شد خانم دکتر مقدسیان گوشه یی از فعالیت ها و محصولات شرکت اکسیرپژوهان را به نمایش گذاشت و تاثیر و خواص آنها را تشریح کرد.

  • وی ضمن هشدار به استفاده و تبلیغات بی رویه مواد شیمیایی جهت استفاده در مراقبت های پوست و مو تاکید کرد محصولات این مرکز تمامن گیاهی، طبیعی و اورگانیک بوده و نه تنها هیچ گونه عوارضی ندارد بلکه تمامی مراحل کشت و فراوری این محصولات در تفرش انجام می شود.

  • وی ضمن سپاسگزاری از همکاری دانشگاه تفرش ادامه داد کلیه سرمایه گذاری این پروژه توسط شرکت خصوصی اکسیرپژوهان انجام می شود.

  • خانم دکتر مقدسیان در باره بازار فروش و مراحل بازاریابی و همچنین معرفی این محصولات اعلام کرد نیاز به همیاری و همکاری در این زمینه دارند و لازم است این محصولات به طور گسترده تری در سطح کشور معرفی و عرضه شود زیرا می تواند بهترین جایگزین برای روش ها و مواد شیمیایی موجود در بازار باشد و هم این که به عنوان یک محصول یونیک و برند نام تفرش را بر سر زبان ها بیاندازد.

مهرگان

 

 

 

آرشیو اخبار تفرش

 

 

 

   09100836421

  info@mehregan-tafresh.com

   mehregan_tafresh

   09126851642

  استان مرکزی ـ تفرش ـ میدان معلم

          ـ خیابان فیاضبخش ـ پلاک 63

 

 

اخبار تفرش

تازه های تفرش

شرکت تعاونی خدمات گردشگری مهرگان تفرش

(شماره ثبت 611)

 

 

هر گونه استفاده از متن و عکس های این سایت فقط با درج منبع مجاز می باشد.

May 2023 All rights reserved for MEHREGAN Co. - web design: Tirajeh Tafresh-Iran